Workshop schilderen
O.l.v. Greetje Hubers

Een aantal maal per jaar kunt u deelnemen aan workshops die spontaan, op aanvraag of specifiek zijn georganiseerd. Vanzelfsprekend stat het schilderen centraal. Afhankelijk van hoezeer vrij of juist gedefinieerd workshop is voorbereid, worden leerdoelen meer of minder benadrukt. Het bespreken van kunsthistorische achtergronden en de discussie over stijl- en smaakverschillen kan worden uiteengezet. Gedurende de gehele workshop worden schildertechnieken met veel aandacht uitgelegd en uiteindelijk tot een zinnig en persoonlijk kunstenaarsresultaat te komen. De groepen bestaan uit 8 personen en de kosten en datum zijn in overleg.

Spontaan
Het idee om een workshop te organiseren met kennissen of vrienden ontstaat centraal. Op initiatief van deze groep worden gebruikelijke leerdoelen en dagindeling met Greetje vooraf besproken.

Op aanvraag
Verschillende personen hebben belangstelling getoond een workshop met Greetje Hubers te willen volgen en daartoe een aanvraag gedaan. De specifieke leerdoelen van belangstellenden komen overeen of sluiten op elkaar aan zodanig, dat een workshop kan worden georganiseerd.

Specifiek
Een workshop kan worden georganiseerd omdat er een specifieke vraag of behoefte bestaat. De uitgangspunten, leerdoelen en planning kunnen vooraf (in samenwerking met Greetje) worden gedefinieerd waardoor de workshop geheel aansluit op het gevraagde.

Bijvoorbeeld:

  • een specifiek thema (jaargetijden, een intensieve kleur, startontspanning, stemmingen, licht-donker naar aanleiding van Rembrand, van Gogh, Kandinsky en Rothko)
  • een specifiek doel (het maken van een cadeau voor de jarige Abraham of Sarah door het gezamenlijk met vrienden schilderen van een schilderij)
  • een specifieke lokatie (workshop in IJsland weekend op Schiermonnikoog)
  • een ander vastomlijnde idee

Cursusduur, groepsgrootte, schildersdoeken, alle materialen en voorbereiding worden nader gespecificeerd zodat kosten in overleg kunnen worden bepaald. Datum: in overleg